Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nechť vám tato sekce poslouží jako místo pro vyřčení všech vašich přání, proseb, dotazů, otázek, dodatků, doplňků, přídavků a připomínek. Jednoduše - diskuze.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Hormonální antikoncepce

(Lenka, 16. 10. 2008 19:23)

Dobrý den, máte moc hezké stránky! Co bych se jenom chtěla zeptat, jaké jsou zápory užívání hormonální antikoncepce? Všude se jenom vychvalují, nikde ani zmínka o něčem špatném, je mi to podezřelé... Děkuji!

Hydrocortision

(Martin, 15. 10. 2008 20:38)

Dobrý den, jsem nucen užívat mas na ekzem kolem oči, ophthalmo-hydrocortision. Neda se uzivat trvale jak bych potreboval, ekvivalentne uciny lek temer neni a proto se ptam jestli neexistuje zpusob jak telo prinutit produkovat vic teto latky prirozene, nebo cim bych mohl pozitivne ovlivnit ekzem. Jedine co gunguje zraloci chrupavka ve vyskovych davkach ale to je dost drahe a taky zpusobi zhorseni akne. Je 27 let a teprve pred rokem jsem pri intenzivnim posilovani a prijmu 3000 kcal/den pribral na vahu 73Kg pri vysce 180 cm. Stav kuze se vyrazne zhorsil pri uzivani gainerovych kokteilu. Jelikoz jsem alergik tak jsem uz mel zkusenost ze i samotna suplementace zinekem imunitu sice posiluje ale ve spatnem smeru, takze se alergicka reakce mnohonasobne zesili.Dobrou zkusenost nemam ani se suplementaci zelezem ale mam pocit ze v soucasne dobe stav zhorsuje i vitamin c.Po vitaminu B mam zase horsi akne. Nevim cim to je, ale na alergologii mi nasli jen alergii na chrom a nikl. Imunitni system pracuje stylem jak se mu chce protoze odmala trpim na nachlazeni a rymu. Pomaha jen Preventan, ale ten zase trosku zhorsuje ekzem a v kombinaci se zraloci chrupavkou bych to spis nazval kolapsem imunity a pocitem celkove vycerpanosti. Netrpim zadnou vaznou nemoci a neuzivam zadne leky, nic zavazneho jem neprodelal a zakladni testy mi vychazeni dobre. Jsem strojni inzenyr a prijde mi divny kdyz se vysledky mereni parametru krve vejdou na jeden list A4 , nechtejte vedet kolik stran ma protokol pouze o tvaru jedne casti karoserie vaseho auta :-). Proto se ptam je nekdo kdo by mi pomohl rozplest tento bludny kruh? Hledam doktora co je ochoten vubec zacit neco hledat a doopavdy resit. Znacka platim hotove.
Pokud to nekdo precetl tak dekuji, uz ted mi je lip. :-)
Preji pekny den a jeste jednou dekuji

Dotaz

(Radmila, 7. 10. 2008 14:10)

Dobrý den,v srpnu mne začal zlobit žaludek- žádná novinka,trpím tím léta a vyšetření,léky-nic nového.Zažívání však zlobilo do toho průjmy,tak mne lékařka odeslala na sono.Na žaludek jsem dostala léky,na průjem také.Nastalo zlepšení,ovšem opatrně s jídlem musím,žádné dráždivé potraviny.Co horšího-krom myomu na děloze-operace mne nemine,objevil pan doktor, že mám nějaký nádor na pravé nadledvině.To mi vyrazilo dech (otec mi umřel na rakovinu). Nyní mne čeká vyšetření a asi i operace? Nevím,pravdou je ,že již loni jsem začla mít problém-začly mi otékat horní víčka vždy po ránu.Má prosím někdo podobné zkušenosti, radu,co mne asi čeká,případně dobrou zkušenost s dobrým férovým léčitelem? Děkuji za informaci,přeji všem hodně zdraví Radka z Brna

poděkování

(bini, 4. 10. 2008 20:51)

Zdravím a děkuji, dotaz bylo moje SOS, nevzdala jsem to a hledala sama, kamarádky mě udělala kompletní laboratorní vyšetření, a zjistila jsem méně, než třetinovou hodnotu spodního rozmezí normy Mg (hořčíku)
nastudovala jsem a beru hořčík, vápník zinek, vitamín B6 , protože zinek , hořčík a měď spolu při vstřebávání soupeří, snažím se je brát oddělěně během dne. již za 4 dny mě křeče přestaly, ani při zatažení manžetou se neobjevily...
Léčila jsem se v roce 2005 u homeopatky Maškové , ale bez vaného úspěchu, minulý týden navštívila MUDr. Hrušovského, to je úplně o něčem jiném, cítím se velmi dobře, i homeopatika " trefil" podle mého soudu dobře, uvidím za čas, určitě se ozvu , dostala jsem na něho doporučení od kamarádky, které velmi pomohl, také s " nevyléčitelnou chorobou....
Děkuji bini


i

Trousseauův příznak

(Miloš, 2. 10. 2008 21:47)

Díky, Aleno! Jsi jako blesk z čistého nebe!
Hledal jsem Trousseauův syndrom a nenašel skoro nic, nejsem holt vševědoucí a samozřejmě sem to měl blbě napsaný.
Ale dneska jsem narazil na Trousseauův příznak jako na jednu z diagnóz Hypoparatyreosy - nedostatečné vylučování parathormonu. Vyvolané křeče (Trousseauův příznak) ale můžou znamenat prostě jen nedostatek vápníku v krvi (příčin je mnoho, samozřejmě i hormonálních). Hypotyreosou onemocní v průměru 4 jedinci ze 100 000, takže je to onemocnění spíše vzácné - v případě zájmu se ozvat a já přidám podrobnosti.

Pro Miloše a ostatní

(Alena, 2. 10. 2008 6:13)

Trousseauův příznak je křečovité postavení ruky vyvolané omezením přítoku krve do horní končetiny.Je známkou latentní tetanie.Př.Na paži se přiloží manžeta tonometru a do několika sekund se objeví tzv.porodnická ruka.Prostě ruka se dostane do křeče.Zdarvím všechny a nebojte se zeptat,když něco nevíte.Alena.

Odpovědi

(Miloš, 30. 9. 2008 14:51)

Sice pozdě, ale přece jsem se nekonec dostal k zodpovězení vašich dotazů. Některé jsou nad moje síly, ale sháním někoho, kdo mi (vám) s nimi pomůže.

Začneme od bini - kdo dřív přijde, ten dřív mele:
Trousseaův syndrom: hned na začátek musím zklamat. Bohužel nedokážu poradit, nasměrovat, nic. V mně dostupné litaratuře jsem o tomto sysndromu nic nenašel. Ale získám-li kontakt na odborníka, okamžitě se jej zeptám.

Anorexie - magda:
Tady jsme laici dva. Mnoho úsudků z oblasti hormonální léčby jsou zatím jen hypotézy. Lékař musí usoudit, co je pro pacienta nejvhodnější. Těžko posoudit, jestli by L-tryptofan pomohl a léčba hormonálními substituenty není legrace.

Polycystická ovaria - Ivča:
Na tento dotaz perfektně odpověděla Jana. Myslím, že odpověď ženy se zkušeností je to nejlepší co jsi mohla získat.
Co se týče zvýšení obsahu estrogenů ve tvém těle, když zalistuješ diskuzí dolů, najdeš odkaz na článek o fytoestrogenech od Pet. Je to jen jedna z alternativ pro inspiraci.
Problémy s otěhotněním se řeší, až opravdu budeš chtít otěhotnět. Co naplat, taková je praxe.

Štítná žláza - Erny:
Jasně, že nebezpečí hrozí. Ale rychlost jeho příchodu a projevy jsou individuální. Může do tří dnů zkolabovat, může vydržet týden relativně v pohodě.
V podstatě jde o to, že nedokáže efektivně zpracovat živiny přijímané v potravě.

Clostylbegit - Alena:
O stahování z prodeje nic nevím. Bude ale pravděpodobně nahrazen preparátem velice podobným, běžná praxe.
Otěhotně můžete, jakmile clostylbegit vyvolá ovulaci, nic složitějšího na tom není. Někdy se to nepodaří na první pokus, ale další může následovat..

Androgeny - Paja:
Androgeny by ti, kromě vypadávání, mohli způsobit i nadměrný růst vlasů a chloupků. Reakce je velice individuální a stejně individuální je i doba, za kterou by se hladiny estrogenů a androgenů mohly srovnat. Může to být měsíc, může to být půl roku... řešit s endokrinologem.

Periferní hypothyreoza - jana:
Jak psala jana, hypotyreosa je snížená funkce štítné žlázy. Co se týče léčby Letroxem - když tloustnete, okamžitě sdělit endokrinoložce, ta může léčbu upravit (na L150), popř. změnit. Já těžko určím, co pro vás bude nejlepší - to musí lékař.

Hormony po revizi - Zuzana:
Začínám se docela opakovat, ale nic jiného mi nezbývá. Zvláště v tomto případě. Je opět velice individuální, za jakou dobu se vaše tělo ,,vzpamatuje''. Můžete mít štěstí, ale náhoda je blbec, takže bych to rozhodně řešil s gynekologem.


A teď všem:
Do konce října bych rád sehnal přímý kontakt na gynekologa a endokrinologa z mého bydliště. Tito z vašeho pohledu nezávislí odborníci by mi měli pomoci s řešením vašich problémů. Dosteneme se tak zase o úroveň výše...

Otevřenéné diskuzi zdar!

Pro Alenu

(zuzana, 26. 9. 2008 10:10)

Ahoj Aleno, děkuji Ti za odpověd, je mile, když někdo v této době jen tak utrousí chvilku i pro někoho cizího.
Moc chválím i tento servr, určitě to řadě lidi velmi pomůže. Přeji Vám všem hezký den, s díky zuzana

Pro Zuzanu

(Alena, 26. 9. 2008 8:30)

Zdravím,hormon Kortisol,je steroidní hormon kůry nadledvin,který se vyplavuje nejčastěji při stresu.Estradiol je přirozený estrogen ženský pohlavní hormon.A Progesteron je též ženský pohlavní hormon tvořící se ve žlutém tělísku vaječníků podílí se na přípravě těhotenství a jeho udržení.Alena.

Tak už snad..

(Miloš, 23. 9. 2008 20:40)

Vážení a milí/é, zítra jdu pro literaturu a o víkendu snad konečně najdu chvilku času a zodpovím vaše dotazy.

Jinak vás chválím. Chválím za odpovídání na dotazy jiných návštěvnic, chválím za skutečně otevřenou diskuzi - perfektní!

Všechny zdravim a děkuju za trpělivost!

kortisol

(zuzana, 23. 9. 2008 20:23)

Dobry den, chtela jsem se Vas zeptat na funkci hormonu kortisol.Pripadne i estrediol a progest.
Predem dekuji za Vasi odpoved, zuzana

Ještě jednou pro Janu

(Alena, 22. 9. 2008 11:58)

Milá Janičko,jsem ráda,že Vás má orkajová odpověd alespon trochu potěšila.Ve Vaší situaci bych radila snad jen jediné, změnit endokrinologa.Prostě se jenom poradit někde jinde,protože Váš stav jak popisujete není normální a opravdu by to chtělo vyměnit léčbu,než začít běhat kolem baráku.Nejsem žádný specialista,jsem pouze Zdravotní sestra,která zabloudila na tyto stránky...Přeji hodně zdaru Alena.

Hormony po revizi

(Zuzana, 21. 9. 2008 10:25)

Dobrý den,mám možná hloupý dotaz.Jsem 2 měsíce po revizi dělohy z důvodu zamlklého těhotenství.Je možné,že pokud otěhotním již tak brzy,nemá mé tělo ještě dostatečné množství estrogenu a progesteronu,že těhotensví opět zamlkne? Je mi 36 let.Děkuji za odpověď.Zuzana

Hypothyreosa

(jana, 19. 9. 2008 23:44)

dobrý večer Alenko.Ani nevíte jek moc vám děkuji za odpověd já už si nevím rady přibíraní na váze,nervozita,unava a problámi i po sexuální stránce.Dříve než jsem začala brát letrox 100 jsem byla aktivní má váha v normálu a ted mám jen deprese.Nevím s kým se poradit. Nevíte kam zajít? Chodím k endokrinoložce ale ta mi dá vždy jen recept na další léky a řekne jen více pohybu.I přesto že mám krev na hormony už rok v pořádku.Moc vám děkuji

Pro Janu

(Alena, 19. 9. 2008 7:21)

Dobrý den Jano,přečetla jsem si Váš příspěvek a nedalo mi jinak než na něj alespon trochu odpovědět,jelikož Miloš na nás nemá moc času.Hypothyreosa je snížená funkce štítné žlázy,kdy dochází k nedostatečné produkci hormonů,to,že jste přibrala na váze není způsobeno lékem,ale právě z Vašeho onemocnění.Pravdou je,že léčba by se měla upravit,protože mi z Vašeho příspěvku připadá nedostačující.Hodně zdaru Alena.

periferní Hypothyreoza

(jana, 18. 9. 2008 1:19)

Dobrý večer Miloši.Nejdříve než začnu psát tak chválím vaše stránky fakt perfektně udělané.Já mám takový problém 3roky užívám ráno letrox100 a tloustnu a tloustnu nevíte muže to být s toho? Přibrala jsem už 20kg dříve jsem se držela na stejné váze.Na sonu mi dr.zjistila:Thyroida snížené echogenity,zrnitější bez ložiskových změn,asymetr.PL14,18,42mm 5,3mm LL11,11,29mm 1,8ml ,uzliny nezv.,Trachea bez deviace .Závěr je:Periferní hypothyreoza na substituční th.,klinicky eufunkce.Jsem s toho jak Alenka v říši divu takže vubec nevím co mi vlastně je a jestli když tak přibírám by mi neměli dávku léku snížit nebo naopak dát jiné.Prosím poradte .Děkuju

androgen

(paja, 14. 9. 2008 17:22)

ahoj chtěla bych se zeptat,je mi 16 lt a asi 4 mesice jsem jedla HA jEANINE.prestala jsem ji jist protoze mi nedelala dobře ale zacaly mi strasne vypadavat vlasy..gynekolog mi rekl ze je to asi vysokou hladinou androgenu v tele a napsal mi jinou HA.ale jist ji radsi nechci.spis se chci zeptat za jak dlouho lze dat doporadku hladina androgenu?

Omluva

(Miloš, 10. 9. 2008 21:58)

Omlouvám se posledním šesti přispivatelům. Na odpovědích pracuju. Jelikož jsou stále odbornější, snažím se kontaktovat endokrinologa. I kdyby se to nepodařilo, odpověď na své otázky tu nejpozději do konce září najdete.

Děkuji za trpělivost.

Zdraví Miloš

Clostylbegit

(Alena, 10. 9. 2008 13:01)

Dobrý den,chtěla bych se optat na lék Clostylbegit.Od ledna letošního roku se snažíme o miminko,ale zatím bez úspěchu,po prodělání testů z krve mi lékař oznámil nízkou hladinu hormonů v krvi(prolaktin)?Je to prý následkem dlouhodobého braní hak.Od příštích měsíčků nasazuji Clostylbegit,myslíte,že otěhotním ihned?A jakto,že se tento lék stahuje z prodeje? Mám poslední krabičky,které jsou k dostání,vždy když je něco dobré tak se to zruší!

PCO pro Ivču

(Jana, 3. 9. 2008 6:06)

Ivčo, PCO mám taky a má ji docela hodně žen. Uplně přesně ti rozumím. Už v době, kdy jsem nechtěla děti, jsem lítala po doktorech a prostě chtěla, jako ty, alespoň o něco pravidelněji menstruovat a pokud možno i ovulovat, jako normální žena. Ale tohle se prostě řeší až chceš děti :-( Takže nejdřív to bylo o tom, že "máte čas, proč to řešíte..." a pak najednou když jsem děti chtěla "no jinak než uměle to nepůjde, ty vaše vaječníky, hrůza..." Já Sama už teď děti mám, opravdu až po IVF, šli jsme do toho velmi brzo, protože jsem na tom psychicky byla tak, že jsem prostě svému tělu nevěřila, že se dá do kupy, když to nikdy moc nefungovalo, navíc manžel měl špatný spergmiogram. Jinak po HA mi všechno funogovalo ještě daleko hůř než když jsem ji ve 20 brát začala. Fakt si myslím, že z dlouhodobého hlediska to nic neřeší. Jestli máš nadváhu, asi by bylo fajn trochu shodit (pamatuju si, že jsem měla o něco pravidelnější MS v době kdy jsem držela dost přísnou dietu po mononukleoze a dost jsem zhubla) a asi bych možná zkusila homeopatii (pod dohledem odborníka), o to jsem se dřív nijak nezajímala, ale vzhledem k tomu že chci ještě do budoucna třetí dítě, asi to výhledově zkusím. Hodně štěstí a neboj, různá diskusní fóra jsou plná holek snažících se otěhotněž s PCO a nakonec se povedlo. I když chápu že nejde jenom o to budoucí otěhotnění, ale vůbec i o psychiku. Já třeba mám kvůli tomu trošku pocity méněcennosti, nevím, jestli máš taky takový problém s postavou, já nemám vyloženě snad nadváhu (173/70), ale během těch let se mi změnila oblast pánve, z normálních ženských boků se staly spíš jakoby mužské - to je typické pro PCO :-( zvýšené ochlupení mě naštěstí tolik netrápí, zatím..
Drž se fakt v tom nejsi sama... jsou i horší gynekologické problémy...


« předchozí

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13

následující »



 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA